OVER DE PADDESTOEL

Geschiedenis


Op 18 januari 1993 is Stichting De Paddestoel opgericht met als doel opvang te realiseren voor kinderen in de leeftijd van 9 weken tot en met 4 jaar. Op 1 oktober 1993 zijn de eerste kinderen opgevangen in een pand op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. De eerste paal voor de nieuwbouw van ons kinderdagverblijf in de Weidebuurt is op 15 februari 1995 de grond ingegaan. Dit ruime kindercentrum is speciaal ontworpen voor kinderopvang en biedt een huiselijke sfeer. Het pand is op 2 oktober 1995 in gebruik genomen en op 18 mei 1996 officieel geopend door de toenmalige staatssecretaris, Erica Terpstra.

Behalve de opvang van jonge kinderen, bleek er ook behoefte te zijn aan de opvang van schoolgaande kinderen. Om in die behoefte te voorzien is De Paddestoel op 1 april 1998 begonnen met een voorziening van buitenschoolse opvang op locatie de Wildert.

De animo voor BSO was echter zo groot, dat we niet alle ingeschreven kinderen ook daadwerkelijk een plaats konden bieden. Een tweede locatie was dan ook een logisch vervolg. Op 31 januari 2001 opende de Anthuriumsingel haar deuren voor kinderen van de Prins Willem Alexanderschool en De Kwakel.

De ambitie tot uitbreiding van onze kwalitatieve opvang binnen Berkel en Rodenrijs bleef bestaan. Op 1 april 2006 ging de eerste paal de grond in voor ons nieuwe kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang De Hoeve in de nieuwbouwwijk Meerpolder. Op 2 januari 2007 opende het kinderdagverblijf haar deuren voor de eerste kinderen. Na de voorjaarsvakantie van 2007 was de verhuizing van BSO De Wildert naar BSO De Hoeve een feit. Vanaf 5 maart 2007 is De Hoeve volledig geopend met 6 groepen kinderdagverblijf en 3 groepen buitenschoolse opvang. Vanaf augustus 2008 is het kinderdagverblijf uitgebreid met een extra groep voor de 3-jarigen. Op 1 juli 2016 zijn wij ook op KDV de Paddestoel gestart met een 3+-groep. Onze BSO aan de Anthuriumsingel is verder uitgebreid tot een prachtige locatie genaamd De Tuin van Berkel.

 

Kleinschalig en persoonlijk
Doordat onze groepen klein zijn, hebben onze medewerkers ruimschoots de tijd om voldoende persoonlijke zorg en aandacht aan je kind te geven. Verse, gezonde voeding, dieetwensen, uitstapjes, Pamper-luiers en verzorgingsartikelen zijn allemaal inbegrepen. De Paddestoel staat voor kleinschalige opvang met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bij ons kan je je kind zorgeloos achterlaten.

Filosofie en ambitie


Wij werken met onze eigen Paddestoel-filosofie, wij zijn daarin uniek in Nederland. Onze filosofie is gebaseerd op de band die wij ontwikkelen met jullie gezin. Niet alleen de veilige hechting en vertrouwensband met jouw kind zijn belangrijk, ook jij als ouder moet je bij ons prettig, vertrouwd en thuis voelen. Je laat immers je kostbaarste bezit achter in onze vertrouwde handen. Wij ontwikkelen samen met jou, je kind tot een sociaal, gezond en liefdevol kind die de wereld vol zelfvertrouwen tegemoet kan treden. Dit doen we door veel met elkaar te communiceren over de opvoeding en de wensen ten aanzien van jouw kind.

De ambitie van De Paddestoel is opvang te bieden op een onafhankelijke, professionele, pedagogisch verantwoorde wijze met het doel de ontwikkeling van je kind te bevorderen en om jou te ondersteunen bij jouw opvoedingstaken. De Paddestoel biedt niet alleen jouw kind, maar ook jou als persoon, een tweede thuis.

“Ik geloof dat wij een verschil kunnen maken in de ontwikkeling van een kind, door het de eerste jaren van zijn of haar leven een veilige en vertrouwde omgeving te bieden die voelt als een tweede thuis. Alleen door een veilige hechting en liefdevolle communicatie kan je kind opgroeien tot een sociaal, gezond en evenwichtig mens.”

Yvonne Verhulst
Directeur Stichting de Paddestoel

PEDAGOGISCH TEAM

De Paddestoel heeft een fantastisch Pedagogisch Team! Ze zijn er niet alleen voor onze pedagogisch medewerkers, maar ook voor jullie ouders! Stel je ze voor als jouw vriendelijke, deskundige buren die altijd klaarstaan om te helpen met vragen over de ontwikkeling van je kind.

Dus, als je je ooit afvraagt hoe je kind zich optimaal kan ontwikkelen, zijn zij degenen waar je naartoe kunt gaan. Ze hebben niet alleen een schat aan kennis, maar ze spelen ook een adviserende rol om je te ondersteunen bij elke stap van de weg.

We hopen dat je je altijd vrij voelt om contact met ze op te nemen. Samen kunnen we de reis van de ontwikkeling van je kind nog mooier maken!

Adviezen over ontwikkeling van uw kind


Als jullie je ooit afvragen over de ontwikkeling van jullie kind, dan staat het Pedagogisch Team klaar om jullie te adviseren. Ze zijn er niet alleen om te luisteren naar jullie zorgen, maar ook om jullie te ondersteunen met deskundig advies.

Het Pedagogisch Team heeft een heel netwerk aan behulpzame instanties achter zich staan. Dus, mochten jullie extra hulp nodig hebben, dan weten zij precies waar ze moeten zijn. We willen dat jullie weten dat we altijd met jullie communiceren als er ooit zorgen zijn over jullie kind. We gaan nooit ergens mee aan de slag zonder jullie volledige toestemming.

Taken kinderdagverblijf


Voor het kinderdagverblijf is het Pedagogisch Team verantwoordelijk voor het afhandelen van het volgsysteem, de peuterestafette en de Citotoetsen. Als ouders kan je een beroep doen op de kennis van het Pedagogisch Team als er problemen zijn met de ontwikkeling van jouw kind of als je hier vragen over hebt.

Het Pedagogisch Team bestaat uit:

  • Lisette van Scheijndel, pedagogisch specialist
  • Fenna van der Lingen, pedagogisch coach
  • Charlotte de Zeeuw, Pedagogisch coach
  • Brenda van der Meer, Pedagogisch medewerker

Baby-dreumes en peuters apart
De baby’s en dreumesen van 0 tot 2 jaar zitten in andere groepen dan de peuters van 2 tot 4 jaar, zogenaamde horizontale groepen. Zo kunnen ze contact maken met leeftijdgenoten met wie het praten, spelen en op verkenning uitgaan makkelijk en natuurlijk is. Dat geeft alle kinderen een veilig gevoel.

ONZE MEDEWERKERS

Onze medewerkers maken het verschil. Zij zijn degenen die continu klaarstaan om je kind de zorg en aandacht te geven die het verdient. De Paddestoel werkt met vaste pedagogisch medewerkers per groep. Met vertrouwde gezichten om zich heen voelt een kind zich op zijn gemak en heeft het alle ruimte om zich te ontwikkelen.

Al onze pedagogisch medewerkers zijn gediplomeerd. Hiervan heeft de helft mbo-niveau en de andere helft hbo-niveau. Ze hebben allen gemeen dat ze professioneel, liefdevol en zorgzaam zijn. Ook oordelen we niet over kinderen met mogelijkheden. In onze ogen is elk kind uniek.

Ons team heeft een mooie samenstelling met mensen die al sinds de opening bij ons werken, mensen die na hun stage bij ons zijn gebleven en mensen die na andere werkgevers de keuze hebben gemaakt om bij ons te werken. Al onze medewerkers dragen onze visie uit, we vormen één grote familie. We kennen jouw kind, we kennen jou als mens, je bent niet zomaar een nummer. Samen vormen wij met jou als ouder de stabiele basis waardoor je kind zich optimaal kan ontwikkelen tot een evenwichtig mens.

Bij de Paddestoel werken bijna 100 gepassioneerde en bekwame medewerkers, hieronder stellen wij een aantal aan je voor:

Nancy

Locatie manager KDV De Paddestoel

Nancy

Locatie manager KDV De Paddestoel

Ik ben 24 jaar geleden bij De Paddestoel begonnen als groepsleidster en inmiddels als leidinggevende. Iedereen bij ons, ook van de directie, is op de werkvloer begonnen. De band die we met de kinderen opbouwen is geweldig, en ook die met de ouders. Want wij maken zo’n belangrijk deel uit van de eerste jaren van hun kleine hummel. Als een ouder zegt: ‘Het voelt gewoon als thuiskomen op de Paddestoel’, dan is ons doel bereikt.
Claudia

Assistent-leidinggevende peutergroepen KDV

Claudia

Assistent-leidinggevende peutergroepen KDV

De Paddestoel voelt voor mij als thuiskomen tussen heerlijke kids en een vertrouwd topteam van lieve collega's, daar geniet ik enorm van. Ik mis De Paddestoel als ik er niet ben, dan denk ik heel vaak ‘wat zouden ze nu doen?’ Ook vind ik het bijzonder om te zien hoe ze als baby binnenkomen en na vier jaar afscheid nemen om naar de basisschool te gaan. Ik doe dit altijd met een lach en een traan.
Chantal

Assistent-leidinggevende babygroepen KDV

Chantal

Assistent-leidinggevende babygroepen KDV

Als stagiaire had ik het al erg naar mijn zin bij De Paddestoel. Na mijn stage kreeg ik een baan als pedagogisch medewerkster bij de Roze Elfjes. Dat was supertof! Inmiddels heb ik een functie als assistent leidinggevende op de babygroepen. Dat vind ik zeer uitdagend. Ook vind ik het fijn dat ik daarnaast kan genieten van alle kindjes. Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen zich bij ons thuis voelen en ik geloof echt dat wij dit creëren met ons stabiele team!
Marja

Manager BSO de Hoeve

Marja

Manager BSO de Hoeve

Ik werk al ruim 15 jaar met veel plezier bij BSO de Paddestoel. Mijn creativiteit kan ik kwijt in de vele workshops die we de kinderen aanbieden zoals yoga, sport, spellen, kookles en creatieve activiteiten. Mijn dag is goed als de kinderen aan het eind van de dag tegen hun ouders zeggen ‘Ben je er nu al?’ en met een glimlach naar huis gaan.
Lisette

Manager pedagogisch team

Lisette

Manager pedagogisch team

Toen ik net bij De Paddestoel kwam werken, viel mij op dat de leidsters zo liefdevol met de kinderen omgingen. Mede daardoor voelde ik me hier direct thuis. Ik ben begonnen op de peutergroep en inmiddels werk ik er bijna 20 jaar. In die tijd heb ik onder andere geholpen het Pedagogisch Team op te richten. Nu heb ik als manager vooral kantoorwerkzaamheden, maar ik geniet enorm van de kinderen zodra ik op de groepen kom. Even een praatje, een aai over een bolletje. Dat zijn waardevolle momenten voor mij. Werken bij De Paddestoel blijft, ook na al die jaren, nog steeds een feestje.