KINDEROPVANG

De Paddestoel biedt verschillende vormen van kinderopvang aan voor kinderen in de leeftijd van 9 weken tot en met 12 jaar.

Het kinderdagverblijf (KDV) is voor kinderen van 0 tot 4 jaar, gesplitst in twee horizontale groepen: groep voor kinderen van 0 tot 2 jaar en groepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar, daarnaast hebben beide KDV-locaties een speciale 3+-groep. Onze kinderdagverblijven bevinden zich op twee locaties in Berkel en Rodenrijs:

  1. KDV De Hoeve aan Naardermeerstraat 151
  2. KDV De Paddestoel aan Ranonkelweg 3

De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die naar de basisschool gaan. Ook hier zijn de groepen ingedeeld op leeftijd, basisschool groep 1 en 2 zijn samen, basisschool groep 3 en 4 zijn samen en basisschool groep 5 t/m 8 zijn samen. Onze buitenschoolse opvang bevindt zich op twee locaties in Berkel en Rodenrijs:

  1. BSO De Hoeve aan de Naardermeerstraat 151
  2. BSO De Tuin, aan de Anthuriumsingel 150

Op al onze locaties vind je kinderopvang op een onafhankelijke, professionele, pedagogisch verantwoorde wijze. De opvoeding die je jouw kind thuis geeft, zetten wij voort op de dagen dat je kind opvang heeft. Je kunt je kind dus met een gerust hart aan ons toevertrouwen.

Elk gezin heeft andere wensen en behoeften. Wij vinden het belangrijk om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Daarom is er veel ruimte voor maatwerk. Bespreek gerust je wensen met ons.

KINDERDAGVERBLIJF (KDV)

In onze twee kinderdagverblijven hebben de kinderen hun eigen stamgroep met vaste pedagogisch medewerkers. Dankzij de open structuur is er ook genoeg ruimte om met andere kinderen en ander speelgoed te spelen.

De groepen van onze kinderdagverblijven zijn horizontaal. Dat betekent dat de baby’s en dreumesen van 0 tot 2 jaar in andere groepen zitten dan de peuters van 2 tot 4 jaar. Zo kunnen ze contact maken met leeftijdgenootjes met wie het spelen en op verkenning uitgaan makkelijk en natuurlijk verloopt. Dat geeft alle kinderen een veilig gevoel. Ook ‘werkt’ je kind op deze manier spelenderwijs aan zijn of haar ontwikkeling.

We hebben twee locaties, één met een sprookjesachtige sfeer en kleinschalige opvang en één met landelijke uitstraling en ruime opzet. Op beide locaties hebben de kinderen hun eigen stamgroep met vaste pedagogisch medewerkers. Behalve baby-dreumesgroepen en peutergroepen is er op beide locaties ook een 3+-groep, om je kind voor te bereiden op de basisschool.

All inclusive


Verse, gezonde voeding, speciale diëten, uitstapjes, Pamper-luiers en verzorgingsartikelen zijn allemaal bij de prijs inbegrepen en wij gebruiken daarvoor alleen A-merken, want alleen het beste voor jouw kind telt.

Eigen activiteiten kiezen


Elk kind mag zoveel mogelijk zelf kiezen wat hij of zij wil doen, afhankelijk van de eigen behoeften. De kinderen kunnen een groot aantal materialen zelf pakken en speelgoed ligt altijd voor hen klaar. Activiteiten als verven, kleien, knutselen, feest vieren en muziek maken voeren we bij voorkeur uit met de hele groep. Deze activiteiten stemmen we af op de leeftijd en de ontwikkelingsfase van de kinderen. We zullen een kind echter nooit verplichten om mee te doen.

Rusten en slapen


Na de lunch gaan de peuters die daar behoefte aan hebben, slapen. Elk kind krijgt zijn eigen bedje en slaapzak. Als een peuter niet meer hoeft te slapen, zal hij of zij in de groepsruimte rusten op een zogenaamd rustbedje. Hier hoeft het kind niet te slapen, maar het is de bedoeling om tot rust te komen en energie op te doen voor de rest van de dag.

De slaapkamers zijn voorzien van goede ventilator- en temperatuursystemen zodat je kind het nooit te warm of te koud heeft. Ook is er in de slaapkamers cameratoezicht zodat onze medewerkers altijd een oogje in het zeil kunnen houden en zicht houden op je slapende kind. Zo kun je jouw kind met een gerust hart aan ons toevertrouwen.

Uitstapjes


Dagelijks spelen we buiten in onze speciaal ontworpen speelpleinen, met een zandbak, een klimrek met glijbaan en paddenstoelen om op te klimmen. Of we gaan naar onze eigen kinderboerderij of op ontdekking in de moestuin. Het buitenterrein is ook uitgerust met camera’s dus we houden altijd een oogje in het zeil. Incidenteel zullen we uitstapjes maken zoals een bezoek aan speeltuin de Kievit, een strandwandeling, naar de kinderboerderij, naar het bos, naar de bibliotheek of een museum. Je wordt hier altijd vooraf over geïnformeerd. Als je het leuk vindt en je hebt er tijd voor, ben je altijd vrij om met een uitstapje mee te gaan. Wij vragen altijd schriftelijk toestemming om je kind met een auto te vervoeren. Ook als we een uitstapje hebben, streven we naar een bepaald dagritme in de groep.

KDV De Paddestoel


Kinderdagverblijf De Paddestoel is gevestigd aan de Ranonkelweg te Berkel en Rodenrijs. Deze locatie kenmerkt zich door een sprookjesachtige sfeer en kleinschalige opvang. Er zijn 7 stamgroepen, waarvan 3 baby-dreumesgroepen en 3 peutergroepen en een 3+-groep.

Daarnaast zijn er twee speelpleinen zodat meerdere groepen tegelijk naar buiten kunnen. Op het binnenplein is het al snel aangenaam bij een flauw zonnetje, er is een zandbak en een klimrek met glijbaan. Op het voorplein kunnen we kijken wat er in de straat gebeurt. Er staan paddenstoelen om op te klimmen, een klautertoestel en er is een grasveld.

Het dakterras is gelegen naast de babygroepen. Het zachte kunstgras is een prima ondergrond om lekker overheen te kruipen en op te liggen. Het kunstgras is alleen gras en wordt niet verzwaard met extra materialen. Door de mooie stevige glaswand kan je kind kijken naar de tuinen van de buren en naar de peuters die beneden spelen.  

De locatiemanager is Nancy van Lienden

KDV De Hoeve


Kinderdagverblijf De Hoeve is gevestigd aan de Naardermeerstraat te Berkel en Rodenrijs. Deze locatie kenmerkt zich door de landelijke uitstraling en ruime opzet. Er zijn 7 stamgroepen, waarvan 3 baby-dreumesgroepen, 3 peutergroepen en een 3+-groep.

De Hoeve heeft een ruime patio voorzien van zandbak, ontdekheuvel en overdekt gedeelte. Daarnaast zijn er buiten een kunstgrasveld, een boomgaard en een kinderboerderij.

De locatiemanager is Yvonne Janssen

Voorbereiden basisschool voor 3+


Is je kind 3 jaar geworden? Dan wordt het langzaamaan tijd om hem of haar voor te bereiden op de basisschool. Locatie de Paddestoel heeft 3+-groep genaamd de Reuzen en locatie De Hoeve heeft 3+-groep, de Paarden genaamd. Op school gaat er een hoop voor jouw kind veranderen en er zal veel van hem of haar worden verwacht. In de 3+-groep werken we met een VVE-programma van Cito genaamd Piramide, bestaande uit meerdere thema’s. De thema’s die aan bod komen zijn natuurlijk de vaste thema’s als lente, herfst, Sint en Kerst, maar ook onder meer kleding, huis, tellen, ruimte, kleuren en vormen, verkeer, grootte, water. De activiteiten in deze groep houden niet in dat de kinderen iets ‘moeten’, maar dat ze kennismaken met schoolse begrippen en het uitvoeren van werkjes en opdrachten. Over de verschillende aspecten in de ontwikkeling die aan bod komen, ontvang je bericht.

BUITENSCHOOLSE OPVANG (BSO)

Kinderen groeien door hun eigen beslissingen te leren nemen. Dat is onze filosofie ten aanzien van de buitenschoolse opvang. Het komt vaak voor dat kinderen bepaalde dingen erg leuk vinden maar dat scholen daar geen tijd of ruimte voor hebben. Wij spelen daar graag op in. Bij ons kunnen de kinderen zoveel mogelijk zelf kiezen wat ze willen doen, zodat ze vaardigheden binnen hun eigen interessegebieden ontwikkelen. In onze kindvergaderingen denken we samen met de kinderen na over het nieuwe aanbod aan activiteiten en materialen.

De locatiemanager van de BSO is Marja van Rutten

Van school halen


Medewerkers van De Paddestoel halen je kind van school op de dagen dat het opvang heeft. Wij halen de kinderen op van alle scholen in Berkel en Rodenrijs en van de Keizerskroon en CBS de Vlinderboom in Pijnacker. Dit doen wij in onze eigen Paddestoelbusjes. Ook hebben wij een Paddestoel Stadsbus die van meerdere scholen tegelijk kinderen kan ophalen. De busjes zorgen voor een veilige reis van school richting de BSO; je kind zit lekker warm en droog op dagen dat het geen lekker weer is, en lekker koel als het buiten warm is. Wij bieden ook fietsservice aan. Je kind kan ’s morgens op de fiets naar school en ’s middags nemen wij niet alleen jouw kind maar ook zijn fiets mee van school naar de BSO.

Sportservice


Is je zoon of dochter lid van een club of sportvereniging? Bij De Paddestoel is dat geen probleem! Wij brengen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag je kind naar iedere vereniging binnen Berkel en Rodenrijs toe. Zo kan je kind toch lid zijn van een club of sportvereniging.

Dagritme


Na binnenkomst drinken de kinderen iets in de keuken en gaan vervolgens spelen of uitrusten op de bank. Omdat de scholen op verschillende tijden uit gaan, staat er van te voren al drinken en een ruim aanbod van groente en fruit klaar voor de kinderen. Pas als iedereen op de buitenschoolse opvang aanwezig is, eten we – al dan niet in een kring – fruit. Daarna kunnen de kinderen (verder) spelen of deelnemen aan een workshop. Om 17.00 uur hebben wij een tussendoortje voor de kinderen, elke dag iets anders.

Activiteitenprogramma


Uniek aan onze buitenschoolse opvang is het zeer uitgebreide activiteitenprogramma. Aangezien onze locaties geen traditionele schoolgebouwen zijn, beschikken onze panden over meerdere faciliteiten zoals een atelier, een eigen instructiezwembad, een kinderboerderij, een moestuin, een kweekkas, een dans-/muziekzaal, een leerkeuken, een sportveld met kunstgras en een aantal dagen in de week hebben we de beschikking over een sporthal.

De vakanties zijn een feest op zich! Jouw kind hoeft lekker niet naar school, zelfs niet naar het gebouw en kan dus genieten van een andere omgeving. Wij kiezen voor de vakanties altijd een thema, zoals Het alfabet, Ik hou van Holland, Disney, Puur natuur. Alle activiteiten die we in de vakanties doen, zijn aan dat thema verbonden. Hierbij kan gedacht worden aan een bezoek aan de Zaanse Schans, Kinderdijk, Madurodam, het doen van oud-Hollandse spelletjes, het koken van hutspot (en daarna opeten), verven van Delfts Blauwe tegeltjes, een stadswandeling door Delft (bijvoorbeeld bij het thema “Ik Hou Van Holland”).

Vakantieopvang


Opvang in de vakantie kan via verschillende pakketten geregeld worden: regulier, gekoppeld aan de naschoolse opvangdagen of vaste dag(en) in de schoolvakanties.

Ons creatieve BSO-team houdt zich wekelijks bezig met het samenstellen, organiseren en begeleiden van de activiteiten. De Paddestoel hanteert vier vaste thema’s, die de grondslag vormen voor ons activiteitenaanbod. Deze vier thema’s zijn:

  • Kunst en cultuur
  • Sport en spel
  • Natuur en milieu
  • Muziek en dans

Zo’n thema vormt dan de rode draad vormt door alle activiteiten heen. Bijvoorbeeld onder het thema ‘Afrika’ gaan we een Afrikaanse hut bouwen, Afrikaanse muziek maken, bereiden we in de keuken falafel en maken een uitstapje naar de dierentuin.

ALLE ACTIVITEITEN EN UITSTAPJES ZIJN BIJ DE PRIJS INBEGREPEN!

Ik werk bij De Paddestoel met enthousiaste, leergierige kinderen op onze 3+-groep, de Paarden. Het voor- en vroegschoolse educatie-programma op deze groep biedt diverse ontwikkelingskansen voor ieder kind. Ik zie de kinderen hier groeien en bloeien, daar ben ik echt trots op!

Activiteiten
Aangezien onze locaties geen traditionele schoolgebouwen zijn, beschikken onze panden over meerdere faciliteiten zoals een atelier, een eigen instructiezwembad, een kinderboerderij, een moestuin, een kweekkas, een dans-/muziekzaal, een leerkeuken en een sportveld.

Bij de Paddestoel vangen we de kinderen op met liefde, respect en een unieke kijk op het individu, dat maakt ons zo bijzonder.

Kleinschalig en persoonlijk
Doordat onze groepen klein zijn, hebben onze medewerkers ruimschoots de tijd om voldoende persoonlijke zorg en aandacht aan je kind te geven. Verse, gezonde voeding, dieetwensen, uitstapjes, Pamper-luiers en verzorgingsartikelen zijn allemaal inbegrepen. De Paddestoel staat voor kleinschalige opvang met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bij ons kan je je kind zorgeloos achterlaten.