PLAATSINGSBELEID

Kinderdagverblijf (KDV)


Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Voor je tweede en eventueel volgende kinderen geldt een voorrangsregeling. Dit geeft echter geen garantie op directe plaatsing. In verband met de wachtlijst is het sterk aan te bevelen om je kind in te schrijven zodra je zwanger bent. Bij inschrijving vernemen wij al graag van je met ingang van welke datum de plaatsing nodig is en om welke dagdelen het gaat.

Plaatsing op het kinderdagverblijf start met een minimum van drie dagdelen (waarvan één hele dag ). Halve dagen kunnen alleen worden afgenomen op woensdag e/o vrijdag. De maandag, dinsdag en donderdag zijn altijd hele dagen. Kinderen voelen zich bij ons direct vertrouwd en hechten zich snel aan onze ontzettend lieve pedagogische medewerkers. Wij zorgen ervoor dat je kind zich veilig en vertrouwd voelt binnen het kinderdagverblijf.

Voor de buitenschoolse opvang van De Paddestoel is een aparte inschrijving vereist. Dit is mogelijk zodra je kind geboren is. Het is niet zo dat je automatisch wordt doorgepland op onze buitenschoolse opvang zodra je een plek hebt op het dagverblijf. Schrijf daarom al zo vroeg mogelijk in op onze BSO voor een gegarandeerde plek; inschrijven is gratis en geheel vrijblijvend. Meestal is de keuze voor een basisschool nog niet gebeurd, dat kan later worden doorgegeven.

Buitenschoolse opvang (BSO)


Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Voor kinderen die doorstromen vanuit ons kinderdagverblijf en voor je tweede en eventueel volgende kinderen geldt een voorrangsregeling. Ook broertjes en zusjes van kinderen die reeds geplaatst zijn op onze BSO hebben voorrang op plaatsing van kinderen van buitenaf.

Openingstijden


De Paddestoel is het gehele jaar geopend, uitgezonderd feest- en gedenkdagen. Deze zijn: Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Bevrijdingsdag (1 x per 5 jaar), Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De dag voor Kerst (24 december) en op oudjaarsdag (31 december) sluiten alle locaties van De Paddestoel om 16.00 uur. Wij zijn gedurende de gehele zomervakantie geopend. Je wordt als ouders dus niet verplicht in het hoogseizoen op vakantie te gaan.

Openingstijden kinderdagverblijf


De openingstijden van ons kinderdagverblijf zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur. Een halve dag wordt vanaf de brengtijd 5,5 uur aansluitend gerekend. In verband met het dagritme stellen we het op prijs als je kind tussen 7.30 uur en 9.00 uur gebracht wordt. In de middag kun je je kind tussen 12.00 uur en 14.00 uur brengen.

Openingstijden buitenschoolse opvang


BSO De Tuin is op maandag, dinsdag en donderdag geopend gedurende de schoolweken.

BSO De Hoeve is gedurende de schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag van 14.15 uur tot 18.30 uur geopend. Op woensdag en vrijdag is deze BSO geopend van 11.15 uur tot 18.30 uur. Tijdens vakanties is de BSO geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur.

Tijdens opvang van ADV-dagen en studiedagen is BSO De Hoeve geopend van 8.00 uur tot 15.00 uur voor de kinderen die deze dag normaal gesproken geen opvang hebben en tot 18.30 uur voor de kinderen die deze dag normaal gesproken ook opvang hebben.

In geval van een continurooster van de kinderen op school, opent de BSO haar deuren vanaf 12.00 uur of 14.00 uur.

Tarieven/rekentool


Het uurtarief van zowel het kinderdagverblijf als de buitenschoolse opvang is een bruto bedrag. Je ontvangt te allen tijde een deel terug van de Belastingdienst via de kinderopvangtoeslag. Deze kun je bij de Belastingdienst aanvragen. Bij de prijs is altijd inbegrepen: verse gezonde voeding, speciale diëten, uitstapjes, A-merken luiers en verzorgingsartikelen (zonnebrand, billenzalf, tandenborstel). Ieder kind heeft een eigen Paddestoel-tas voorzien van de eigen naam.

De BSO heeft een vaste uurprijs, ongeacht het pakket dat je afneemt (schoolweken, vakantieweken, strippenkaart of combinaties hiervan).

Volgen van ontwikkeling
Voor jullie als ouders is het niet alleen belangrijk maar ook heel leuk om de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van je kind in de periode dat het naar het kinderdagverblijf gaat. Daarom heeft De Paddestoel zelf een systeem ontwikkeld, een zogenaamd volgsysteem, waarmee je de ontwikkelingen van uw kind in de baby-, peuter- en 3+-groep nauwlettend kunt volgen.

“Spelen is leuk en goed voor de kinderen, dus dat doen we zoveel mogelijk. Dagelijks spelen we buiten in onze speciaal ontworpen speelpleinen, met een zandbak, een klimrek met glijbaan en paddenstoelen om op te klimmen. Of we gaan naar onze eigen kinderboerderij of op ontdekking in de moestuin.”

Kindontwikkeling
In deze eerste jaren van hun leven ontwikkelt hun taal zich ook razendsnel. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren bij de kinderen het gebruik van taal en de juiste woorden. Kinderen begrijpen meer dan wij vaak denken. Daarom vertellen onze medewerkers aan de kinderen wat er gaat gebeuren en waarom. En leggen ze uit waarom iets wel of niet mag. Wanneer een kind door non-verbale communicatie aangeeft dat het iets wil, dan moedigt de medewerker het kind aan om hierbij taal te gebruiken. Ook zingen we veel liedjes en lezen voor uit leuke, educatieve boeken.