Vakantieopvang

Wanneer uw kind naar onze vakantieopvang komt, is het verzekerd van veel plezier. Voor iedere vakantie wordt er een nieuw programma samengesteld dat thematisch is opgebouwd. Voor aanvang van iedere vakantie zal het programma de week ervoor bekend gemaakt worden, zodat u en natuurlijk uw kind(eren) weten wat er te gebeuren staat en waar de kinderen zich lekker op kunnen gaan verheugen.

In de vakantie zijn de kinderen de hele dag op de BSO en eten we gezellig met elkaar een boterham. De eerste boterham is altijd met iets hartigs, evt. gevolgd door boterhammen met naar keuze hartig of zoet beleg. Tevens wordt er vaak gekookt door de kinderen op de BSO, dus de lunch kan ook een eigen bereid lekkers zijn. Na de lunch is er voor de kinderen een bewust rustmoment. De kinderen kunnen dan bijvoorbeeld een film gaan kijken of iets anders rustigs gaan doen, zodat het kind op die manier energie op doet voor de rest van de dag.

Op variabele tijden krijgen de kinderen zgn. verantwoorde tussendoortjes aangeboden zoals fruit, drinken, crackers, rijstwafels en af en toe iets “speciaals” zoals chips, snoep, knakworstjes, pepernoten, etc.

Er wordt regelmatig buiten gespeeld, als het weer dit tenminste toe laat. Daarnaast komen er ook regelmatig externe mensen en instellingen bij ons langs om activiteiten met de kinderen te ondernemen.

Om een vakantiedag goed te laten verlopen hebben wij een aantal richtlijnen opgesteld:
•  In de vakanties is de BSO geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur.
•  De kinderen moeten in verband met het programma uiterlijk om 9.30 uur binnen zijn.
•  Eten en drinken wordt verzorgd, tenzij als uw kind een dieet/allergie heeft. In overleg met de leiding wordt dan gekeken naar een passende oplossing.
•  De kinderen hoeven geen nette kleding aan, omdat het natuurlijk wel tegen een stootje moeten kunnen.
•  Bij een slecht weersvoorspelling is het verstandig uw kind regenkleding mee te geven.
•  De kinderen mogen hun eigen CD’s/DVD’s meenemen, maar wel graag voorzien van naam.
•  Verder zien wij liever geen speelgoed van de kinderen op de BSO, omdat wij niet kunnen garanderen dat het speelgoed ook weer heel en compleet mee naar huis gaat.
•  Ook in de vakantie is er een “bewust” rustmoment in het dagprogramma. Uw kind kan dan dus een eigen knuffel of boekje meenemen.
•  Wanneer er een uitstapje wordt gemaakt, willen wij om ongeveer 10.00 uur weg gaan en willen uiterlijk om 16.30 uur weer terug zijn. Indien hiervan wordt afgeweken, staat dit op het programma vermeld.
•  De vakantieopvang is altijd op De Hoeve.

Vakantieopvang