Met de fiets naar BSO of fiets gratis ophalen

De kinderen die onze BSO bezoeken, starten vaak als ze nog jong zijn. De ouders brengen hun kind met de fiets naar school en halen hun kind ook met de fiets weer op. Maar kinderen groeien en daarmee ook de vraag van ouders om hun kind zelf met de fiets naar school en de BSO te laten gaan. De Paddestoel hecht grote waarde aan een veilig vervoer van school naar de BSO. Daarom beschikt De Paddestoel over eigen bussen, limousines en nog een aantal kleinere auto’s, waarin alle kinderen vervoerd worden volgens de wettelijke verplichtingen (gordels, stoelverhogers, autostoelen).

Om zelf met de kinderen naar de BSO te gaan fietsen, zagen we vanwege de groeiende verkeersdrukte niet zitten. De veiligheid van de kinderen zou op deze manier niet gewaarborgd kunnen worden. Derhalve bestaat voor sommige ouders het probleem de kinderen alleen per fiets naar school te kunnen brengen. De fiets staat dan op school en deze moet mee naar de BSO. Speciaal hiervoor beschikt de BSO over een speciale fietsbus. Hierin kunnen 7 kinderen met hun fiets meegenomen worden. Natuurlijk hoeft u hiervoor niets extra’s te betalen.

Kinderen die geplaatst zijn op BSO Anthuriumsingel hebben 2 opties. Als de ouders het kind verantwoord genoeg vinden om zelf naar de BSo toe te fietsen, kunnen de ouders hiervoor een toestemmingsformulier tekenen op de BSO. Het kind meldt bij de leidster dat het van school met de fiets naar de BSO vertrekt. Op de BSO controleert de groepsleiding vervolgens of de fietsers alleemaal zijn gearriveerd op de BSO en ondernemen hierop actie wanneer dit niet het geval is. Ook is het mogelijk de fiets aan de hand mee te nemen tijdens het lopen naar de BSO. De kinderen met fiets sluiten dan de rij.

Met de fiets